AVTOMATIZACIJA PREVODOV

Saj poznate tisto: »Videti je kot Googlov prevod!«. To pomeni, da je prevod poln čudnih izrazov in nerazumljivih besednih zvez, da skladnje niti ne omenjamo.

Strojno prevajanje nikakor ne more nadomestiti prevajalca. Vendar lahko prevajalec z uporabo prevajalskih orodij opravi prevod v bistveno krajšem času. Prevajalska orodja prispevajo tudi h kakovosti prevoda.

Z avtomatizacijo znižujemo stroške prevajanja

Prevajalska orodja pospešijo prevajanje in s tem skrajšajo čas, potreben za izdelavo prevoda. Zagotavljajo tudi avtomatsko odkrivanje in odpravljanje slovničnih in pravopisnih napak. Naši prevajalci uporabljajo tudi pomnilnike prevodov (TM) in glosarje, ki smo jih razvili v 25 letih delovanja za različne dejavnosti in različne vrste prevodov ter jih stalno posodabljamo. Ti omogočajo dosledno uporabo strokovnih izrazov.

Skrajšanje časa, potrebnega za prevod, seveda neposredno znižuje stroške prevoda za vas.

Strojno prevajanje za hitre prevode

Strojno prevajanje je postalo ključna storitev za podjetja, ki morajo svojim strankam, partnerjem in zaposlenim v kratkem času zagotoviti velike količine informacij v več jezikih. S strojnim prevajanjem pomagamo bralcu razumeti grobo vsebino hitro ali v skoraj realnem času. Za vsebinsko natančne in kakovostne prevode pa strojno prevajanje ni primerno.

V EuroComIT3 smo strokovnjaki za hitro strojno prevajanje različnih besedil. Uporabljamo pomnilnike prevodov (TM), glosarje in orodja, ki smo jih v 25 letih delovanja razvili sami za različne dejavnosti in različne vrste prevodov.

Kombinacija strojnega in prevajalčevega dela za popolne prevode

Kadar naše stranke potrebujejo vsebinsko natančne, slogovno in tehnično popolne prevode, strojno prevajanje dopolnjujemo z ročnim delom najkakovostnejših prevajalcev in lektorjev. Naši prevajalci s strojnim prevajanjem izdelajo osnutek prevoda, nato pa ga pregledajo in izpopolnijo strokovnjaki za posamezna področja in dejavnosti, ki prevajajo ali lektorirajo v maternem jeziku. Ti poskrbijo za kulturne posebnosti, ustrezen slog ter odstranitev vseh slovničnih in pravopisnih napak.

Blog
Proces prevajanja
Meni