Prevajanje v francoščino in prevajanje iz francoščine v slovenščino

Francoščina velja za enega najpomembnejših romanskih jezikov. Ta je s 77-imi milijoni maternih govorcev zavzel kar 11-o mesto na svetu, sicer pa je skupno število uporabnikov francoščine ocenjeno na 300 milijonov. Kot drugega, tujega jezika se francoščine uči največ ljudi na svetu, zato je pomembno vložiti v kakovosten prevod v francoščino, najsi gre za uradne dokumente naj si gre za poslovne informacije in drugo izobraževalno oziroma kakršnokoli gradivo, katerega dobrobiti lahko spoznajo tudi govorci francoščine.

Jezik je uradno priznan v kar 29-ih državah in 16-ih neodvisnih regijah na 5-ih kontinentih. Poleg Evrope je francoščino namreč mogoče slišati v Kanadi in Afriki ter na posameznih delih tihomorskih otočij.

Prevod v francoščino zato predstavlja enega od temeljev vsake agencije za prevajanje in tudi vsakega pravega prevajalca. Francoščina je že dolgo znana kot jezik diplomatov in je razglašena kot eden od uradnih jezikov številnih mednarodnih organizacij, denimo: OECD, Združeni narodi, Evropska unija, Mednarodni olimpijski komite.

Prevajanje v francoščino z občutkom za umetnost in kulturo: zaupajte strokovnjakom EuroComIT3!

Je pa zaradi svoje melodičnosti tudi pogosta izbira romantikov. Prevajanje iz francoščine v slovenščino od nekdaj povezujemo z zgodovino, kulturno dediščino in umetnostjo, k čemer še dodatno pripomore dejstvo, da francoščina deluje nekoliko skrivnostno. Znano je namreč, da so zapisane besede daljše od izgovorjenih, saj se številne črke ne izgovarjajo, kljub temu pa francoščina s svojim prilagajanjem uporabnikom resno konkurira angleščini.
Za primer: gotovo vsi poznamo kratici LOL in KIT, na podlagi katerih se je sčasoma izoblikovala nova, pogovorna francoščina. Tako “brj” in “b8” nadomeščata izraza za dober dan in lahko noč, kar je t.i. SMS latovščina, ki jo razumejo le redki.
Prevajalci iz naše skrbno izbrane mreže so redno seznanjeni tudi s tovrstnimi jezikovnimi novostmi, saj v Prevajalski agenciji EuroComIT3 stremimo k najvišjim prevajalskim standardom. Prav zato jim prevajanje iz francoščine v slovenščino ne predstavlja nikakršnih težav, enako pa velja tudi obratno: njihov prevod v francoščino vedno znova stremi k temu, da ohrani vse jezikovne ravni izvirnika.

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
Fill out this field
25 - 11 = ?
Vnesite rezultat
Enter the equation result to proceed
Prevajanje v makedonščino
Prevajanje v češčino
Meni